ALMA RAS: BH. kompanija koja uspjeh mjeri sa zadovoljstvom njenih zaposlenika

Mnogo je primjera gdje je menadžment ove kompanije dao veliko povjerenje mladim sposobnim ljudima, istovremeno prkoseći uvriježenom mišljenu da je uspjeh moguće postići samo izvan granica ove države.

Kada je riječ o zadovoljstvu na radnom mjestu, pored financijske stimulacije, sve češće se spominje i važnost dobre organizacije, raspodjele aktivnosti i nadležnosti, te veoma bitan faktor – međuljudski odnosi. Danas, na popularnosti dobivaju poslodavci koji kreiraju takvu korporativnu kulturu da svojim uposlenicima daju mnogo više od radnog mjesta. Jedna od bh. kompanija koja razvija zavidnu poslovnu klimu cijeneći individualne razlike svakog pojedinca jeste Alma Ras. Mnogo je primjera gdje je menadžment ove kompanije dao veliko povjerenje mladim sposobnim ljudima, istovremeno prkoseći uvriježenom mišljenu da je uspjeh moguće postići samo izvan granica ove države. Danas, ti isti mladi ljudi sudjeluju u donošenju strateških odluka te ključnim pregovorima, nadmašujući očekivanja svih.

Prilika za napredak u karijeri 

Da ima pozitivnih primjera, pokazuje i put Damira Hadžića, uposlenika koji je u ovu kompaniju došao kao pripravnik. Svoju prvu priliku da samostalno radi dobio je na poziciji rukovođenja manjom grupom ljudi. Kroz period od dvije godine, a na osnovu ostvarenih rezultata, kompanija je prepoznala i nagradila zalaganje dodatnim edukacijama, te pružila priliku za napredovanje preko pozicije tehnologa u proizvodnji, pa sve do trenutne pozicije rukovodioca pogona. “Uvijek sam smatrao da ima posla za sve koji vole i žele da rade. Posebno me raduje činjenica da kompanija Alma Ras nudi mogućnost stalnog napredovanja, što u mom slučaju djeluje poticajno, budi motivaciju i tjera me da budem bolji, dodatno se educiram i unapređujem. Na tom putu potrebno je mnogo truda i odricanja, ali kada pozitivni rezultati ne izostaju, onda nije ni teško dodatno se angažirati”, naglašava ovaj mladi i uspješni sugovornik.

Upravo zadatak svih uposlenih na ključnim pozicijama jeste da otkriju potencijal, kompetencije i afinitete koji će kasnije zadovoljiti želje svih, te im pružiti dodatni elan i motiv za rad. Kako najavljuju, u narednom periodu, otvarat će se nova radna mjesta, te će ovo biti idealna prilika za ambiciozne mlade koji žele da naprave velike i značajne korake u životu.

Najpoželjniji poslodavac

Menadžment kompanije Alma Ras odavno je svjestan činjenice da se snaga uspješnosti mjeri sa zadovoljstvom svih počevši od uposlenih, preko kupaca i poslovnih suradnika pa sve do značajnih poslovnih subjekata. Tome u prilog ide činjenica, da sedmu godinu zaredom, dobivaju titulu najpoželjnijeg poslodavca u sektoru u kojem djeluju. Ovom priznanju doprinose kako njihovi uposlenici tako i oni koji ih vide kao potencijalne poslodavce.