Alma Ras i u Visokom počela proizvodnju zaštitnih maski

Pandemija korona virusa koja nije zaobišla ni našu zemlju pokazala je i da u ovoj mali državi postoje itekako društveno odgovorne, ali i kvalitetne kompanije, koje su svoju proizvodnju i osoblje podredili što lakšem prolasku kroz ova krizna vremena. Jedna od takvih je i kompanija “Alma Ras” koja je ovih dana počela sa proizvodnjom zaštitnih maski, ali i na brojne druge načine pomaže u ovim teškim vremenima.

“Od samog početka pratili smo situaciju u regionu i državi, te u skladu s tim donosili odluke. Kako bismo dali svoj doprinos u borbi protiv ovog virusa, odlučili smo dio proizvodnje usmjeriti na proizvodnju maski. Proizvodimo maske od materijala koji po karakteristikama zadovoljava potrebe i u nestašici na tržištu, odmah ih stavljamo na raspolaganje. Također, naša kompanija je u toku nabavke respiratora koji će pokloniti zdravstvenom sistemu u BiH. Sredstva su uplaćena i očekujemo isporuku, a pomoć pružamo i na brojne druge načine”, kazao nam je Rasim Memagić, izvršni direktor kompanije “Alma Ras”.

Proizvodnja zaštitnih maski u kompaniji Alma Ras

50.000 zaštitnih maski bit će donirano poslovnim subjektima čiji je rad prijeko potreban, kao i lokalnim štabovima civilne zaštite, zdravstvenim ustanovama i poslovnim partnerima koji rade s kupcima, ali i bh. građanima. “Naše kapacitete ustupili smo i Federalnoj upravi civilne zaštite, ukoliko se ukaže potreba za dodatnim šivanjem. Poduzeli smo sve neophodne mjere za zaštitu naših uposlenika, a u cjelokupni proces uključeno je 100 radnika od ukupno 1.200 na nivou cijele kompanije i to na četiri proizvodne lokacije: Visoko, Olovo, Careva Ćuprija i Srebrenica. Znači, trenutno radimo samo na šivanju maski, jer nam je najvažnije stvoriti idealne uslove, prema donesenim mjerama od nadležnih, za naše usposlene kako bismo spriječili eventualno širenje zaraze”, poručio je Memagić.