Bihać u protekle 3 godine postao je mini gradilište -100 miliona eura privatnih inveaticija

Bihać: U novootvorenom pogonu za proizvodnju građevinske armature posao dobilo 15 radnika.

big-factory-structural-steel-construction-iron-bar-prices.2-fU prisustvu poslovnih partnera, predstavnika banka i prijatelja, Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća u krugu nekadašnje firme Šipad Bina svečano je danas otvorio pogon za proizvodnju građevinske armature firme Gradnja konstruktor d.o.o.. Kako je istaknuto na otvorenju, u pogonu je posao dobilo 15 radnika, a ukupna investicija prema riječima Hakije Adbića, direktora Gradnja konstruktora, iznosi 300.000 KM.

“ Grad Bihać u protekle tri godine postao je mini gradilište i o tome svjedoči preko 100 miliona eura privatnih inveaticija i otvaranje ovog pogona u Bihaću itekako je dobar poslovni potez i nadam se da će ovaj kvalitetni proizvod pronaći put do domaćih građevinskih firmi i svih onih koji budu gradili na području Bihaća i USK-a. Svako novo radno mjesto u našem gradu je za pohvalu i efekti novih radnih mjesta vidljivi su kroz smanjenje broja nezaposlenih u Bihaću i nadam se da će ovaj pogon u vrlo brzom roku opravdati ulaganje i da ćemo imati još zaposlenih pored sadašnjih 15 radnika“ istakao je gradonačelnik Galijašević, zahvalivši se Razvojnoj banci F BiH i stečajnom upravniku na pomoći prilikom pokretanja pogona.

Kapacitet pogona za proizvodnju građevinske armature iznosi 5.000 tona, a u prvoj fazi raditi će se 1.000 tona armature koja se proizvodi u najsavremenijim mašinama.