Bjelašnica kao top svjetska muslimanska zimska destinacija-snow,ski and salam

Odlučili smo proguglati za vas: koja destinacija za skijanje je najpovoljnija za muslimane?! Dakle, uz sav užitak koji dolazi uz rekreaciju, snijeg, vrlo je bitan duhovni aspekt života i halal kapaciteti.

I pogodite šta nam se preporučuje – na stranici islamictravels.com (London, UK), koja je pokrenuta u cilju promovisanja kulture putovanja, turizma na islamski način i bavi se pretraživanjem najpogodnijih destinacija za muslimane, pronašli smo kao glavnu preporuku: Bosnu i Bjelašnicu.

Nimalo iznenađujuće, jer se upravo ugostitelji na Bjelašnici pokušavaju prilagoditi zahtjevima i potražnji na velikom halal tržištu, te u sklopu svojih kapaciteta pojedini hoteli ne poslužuju i imaju bogatu trpezu autentičnih bosanskih jela, ali i prilagođene varijante internacionalne kuhinje.

Islamic Travels je pripremio paket pod nazivom: Snow, Ski and Salaam (Snijeg, skijanje i selam), kakao bi ohrabrio što više posjetitelja da uživaju u našoj olimpijskoj ljepotici. Kao prednosti se navode manje gužve, niže cijene i nevjerovatno iskustvo u predivnoj zemlji sa planinama, šumom, rijekama i 600 godina starom islamskom civilizaicjom.

Za vodiča ove ture se navodi Senad Biber, koji tečno govori engleski, indonezijski i arapski. Kakvo bogatstvo!

Partnerska organizacija ovog putovanja koju vode bosanski muslimani je Bosnia Travels, koja pored ove ponude, već 10 godina organizira posjete diljem Balkana.

Osim same Bjelašnice, blizu se nalaze i Jahorina i Igman, u slučaju da posjetioci požele promjenu.

Hotel u kojem bi posjetioci bili smješteni nalazi se na Bjelašnici, u neposrednoj blizini  ski liftova, pogodan i za pojedince i za porodice, te je odlična baza za istraživanje ove olimpijske planine.

Pored opisa planina, na stranici su dostupne i fotografije, na kojim se svi zainteresovani mogu uvjeriti u ljepotu naše Bjelašnice.

Inače Islamic travels, je na svečanosti u Moskvi u 2013.godini, proglašena za najbolju turističku kompaniju.