BUDIMO LASTA! PODRŽI! Lasta ponovo lansirala svoj “najjači” proizvod

Tvornica keksa i vafla ”Lasta” Čapljina u stečaju, do sada nije uspjela pronaći strateškog partnera, ali nastavlja s obnovom proizvodnog programa.

Podsjećamo, ”Lasta” je proizvodnju obnovila u oktobru prošle godine, proizvodnjom čajnih kolutića, zatim je uslijedila proizvodnja kokos keksa, pa mixa čajnih kolutića i kokos keksa.

Koncem prošle godine iz djelom oživljenih pogona Laste stigli su i krem štapići. Početkom ove godine iz Lastinih pogona počeo je izlaziti još jedan njen brend, keks linđo.

Ovih dana na tržištu se pojavio i najjači Lastin adut – štrudle od smokava. Štrudle se već mogu kupiti u trgovinama širom Bosne i Hercegovine.

Željko Bokanović, voditelj proizvodnje, rekao je za Radiopostaju Čapljina, da je u ”Lasti” trenutno stalno angažirano tridesetak radnika.

Podsjećamo, na do sada tri raspisana javna tendera ”Lasta” nije uspjela naći strateškog partnera. Zadnje javno nadmetanje održano je 6. marta. Međutim, zaposlene ne napušta optimizam da će nakon oživljavanja proizvodnje, u šta je malo ko vjerovao, uspjeti riješiti i taj krucijalni problem u borbi za opstanak tvornice.