Cydonia d.o.o.

  Kompanija Cydoniaphytopharmaceuticals nastala je 1996 godine. Kompanija se razvijala od kućne izrade do danas respektabilnog proizvođača dodataka ishrani, kozmetike sa posebnom namjenom, biljnih ekstrakata, uskoro i medicinskih proizvoda.

  Proizvodi koji su lideri na tržištu su vagitorije sa kantarionovim uljem; Epiprostol-kapsule sa ekstraktom vrbovice; vagitorije sa propolisom, aloe verom i ehinaceom; mast od gaveza, kapsule vrkute; krema protiv fleka i pjega itd. Proizvodimo oko 60 različitih preparata, no najveći je fokus na dodatke ishrani.

  Cydonia je spoj tehnologije, tradicionalne recepture i znanja iz oblasti Farmakognozije – jedna od najstarijih farmaceutskih disciplina koja proučava ljekovite tvari prirodnog porijekla i njihovo djelovanje na ljudski organizam. Jedinstvena činjenica Cydonia phytopharmaceuticals jeste upotreba cijelih biljaka i sirovina iz prostora Bosne i Hercegovine. Sirovine su ubrane biljke u netaknutim krajolicima širom zemlje i kao takve se farmaceutsko tehnološki obrađuju. Mi ih činimo dostupnim kako za bosanskohercegovačko tako i za vanjsko tržište.

  Naše izvrsne preparate možemo pronaći u svim apotekama u BiH, kozmetičkim lancima, drogerijama kao i biljnim apotekama.

  Adresa: Lipa bb, Gračanica 75320, BiH

  Broj telefona: 035/700-215;062/460-126

  Email: info@cydonia.ba;dino.skiljic@cydonia.ba

  Web stranica: Cydonia