Ekonomik grupa širi proizvodne kapacitete u Srebrenici

“Ekonomik grupa” d.o.o. iz Srebrenice osnovana je 18. januara 2018. godine, a bavi se proizvodnjom građevinskih kontejnera, kao osnovnom djelatnošću.

Pored menadžmenta firme, imaju oko 30 zaposlenih radnika. Međutim, kako se “Ekonomik grupa” bavi konkurentskim poslovima koji su traženi na tržištu, kako na području ove regije, tako i šire, već se javila potreba za proširenjem proizvodnih kapaciteta i povećanjem broja radnika.

Svi uposlenici firme rade na neodređeno vrijeme, a u radni odnos su primljeni sa evidencije nezaposlenih lica Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Uloga Zavoda u posredovanju pri zapošljavanju daje dodatni pečat razvoju ove firme, jer je Zavod u posljednjih godinu dana uspio da poslodavcu obezbijedi odgovarajući i kvalitetan kadar različitih struka.

Zavod je uspješno odgovorio zahtjevima poslodavca u kratkom roku, jer posjeduje najpotpuniju bazu podataka o nezaposlenim licima, strukama, kvalifikacijama i dodatnim znanjima radnika.

Smanjenje broja nezaposlenih lica, a posebno metalske i građevinske struke kao i NK radnika je pozitivan trend koji je zabilježen na području opštine Srebrenica čemu je doprinio i gorenavedeni poslodavac koji će se kretati u tom pravcu i u budućnosti, rečeno je iz Opštine Srebrenica.