“Eurometali” lider u opskrbi metaloprerađivačkog sektora

“Eurometali” lider u opskrbi metaloprerađivačkog sektora

Lider u snabdijevanju metaloprerađivačkog sektora u BiH je firma Eurometali iz Doboja. Bave se trgovinom proizvoda i poluproizvoda crne metalurgije.

Njihova sestrinska firma Euro Roal bavi se posredovanjem u trgovini aluminijskim profilima, nehrđajućim čelicima, inoxom i građevinskim okovima. Ove dvije vrlo uspješne firme, krajnjem potrošaču nude sve potrebno na jednom mjestu.

Euro metali je kompanija u 100 postotnom domaćem vlasništvu, koja se bavi trgovinom proizvodima i poluproizvodima crne metalurgije. Osnovu prodajnog asortimana čine: limovi, cijevi, nosači, plosni, okrugli i kvadratni čelik. Osnovna prednost jesu bogati i dobro snabdjeveni lageri te brza i besplatna isporuka. “Euro metali u ovom momentu imaju daleko najveće i najkompletnije lagere konstrukcijskih čelika u BiH, što nam uz dobro razvijenu distributivnu mrežu te kvalitetan vozni park omogućava da svoju robu isporučimo kupcima u bilo kojem dijelu BiH, bez obzira na specifičnost narudžbe, u roku od 24 sata” – kazao je Jasmin Subašić, direktor kompanije Eurometali. Kupci su na prvom mjestu industrijski proizvođači, ali i građevinske kompanije s naglaskom na kompanije koje se bave izradom čeličnih konstrukcija, razne specijalizirane trgovine kao i manji obrti. Sve to uspješno obavljaju zahvaljujući dobro razvijenoj distributivnoj mreži. ”Od samog osnivanja predano smo radili na širenju naše distributivne mreže. 2008. otvorena je podružnica u Hadžićima kod Sarajeva, a 2011. u Mostaru. Na taj način smo stvorili preduslove za kvalitetno i pravovoremeno snabdijevanje kupaca na cijelom tržištu BiH” – naglasio je direktor Subašić.

Cilj ove firme je stvoriti jedan moderan steel centar sa širokom paletom različitih vrsta čelika. Konkretni koraci u tom smjeru su već napravljeni osnivanjem sestrinske firme Euro Roal, čija je osnovna djelatnost posredovanje u trgovini aluminijskim profilima, nehrđajućim čelicima, i građevinskim okovima te inoxom. “U našem prodajnom programu imamo veliku lepezu različitih profila kao što su: inox cijevi, inox limovi, inox profili, dijelovi za inox ogradu, standardni profili, profili za vrata i prozore sa i bez termičkog prekida, profili za ograde, profili za klizna vrata i prozore, profili za roletne, profili za fasade, profili za pregradne zidove, profili za elektro i mašinsku industriju” – kazao je Admir Djedović, direktor Euro Roala.

Sudeći prema dosadašnjim rezultatima, koje zajedno ostvaruju Euro metali i Euro Roal, možemo reći da su vrlo blizu zacrtanog cilja, da prvi u BiH izgrade kvalitetan centar za meta po uzoru na renomirane svjetske centre, koji kupcima nude sve na jednom mjestu.