Firma Piemonte Tuzla:Veliki izvozni posao u Tursku

Firma Piemonte Tuzla počela je veliki izvozni posao u Tursku, rečeno je na sastanku Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla.

“Uspješno počela realizacija posla kojeg je “Piemonte” dobio na tenderu u Ankari. U toku je realizacija isporuke 400 tona iskoštenog mesa, ukupno, dakle, 1.000 tona mesa žive vage. Firma “Piemonte” je ugovorila otkup 1.200 tovnih grla, a proizvodnju smo pokrenuli u partnerskoj firmi “Mesoprodukt” Bijeljina. Kompletan projekat je ušao u realizaciju od prvog dana decembra i otvorio je nova radna mjesta za 50 radnika koji su već na svojim radnim mjestima. Zadovoljstvo je istaći da smo već otpremili dva kontingenta robe sa Banjalučkog aerodroma. U dva aviona je otpremljeno 80 tona mesa, a u narednih nekoliko dana nastavlja se isporuka i do kraja decembra će biti isporučeno 400 tona mesa koliko je i dogovoreno”, izjavio je predsjednik Odbora Kasim Selimović, ujedno vlasnik i direktor firme “Piemonte” Tuzla.

Sa sastanka je uputio i poziv svim farmerima koji se bave tovom junadi da se jave u firmu “Piemonte”, da prodaju svoj proizvod i otvore mogućnosti za pokretanje nove proizvodnje.
Projekat koji realizuje firma “Piemonte” Tuzla može dovesti do otkupa značajnog broja tovne junadi po veoma dobrim otkupnim cijenama, saopćila je Kantonala privredna komora Tuzla.