Hotel Europe dobio halal certifikat

Agencija za certificiranje halal kvalitete je obavještava javnost da je hotel Europe Sarajevo uspješno implementirao zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata. Halal certifikat gospodinu Rasimu Bajroviću, generalnom direktoru Europa dd, uručio je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić.

Zahtjevi Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata su implementirani u kuhinji i restoranu hotela Europe, što je  certifikacijskim auditom obavljenim polovinom februara i utvrđeno.

Halal certifikat se izdaje za pripremu i posluživanja jela u i van restorana što obuhvata sva jela na meniju restorana hotela Europe.

“Halal turizam je općenito u ugostiteljstvu važan oblik turističke ponude koja je već prisutna u svijetu, a na zadovoljstvo naših gostiju od februara mjeseca je uspješno implementiran Halal standard i kod nas u hotelu Europe u Sarajevu. Dobivanjem halal certifikata hotel Europe je obogatio ugostiteljske usluge i našim gostima je u mogućnosti ponuditi raznovrsna halal jela koja se pripremaju i poslužuju u skladu sa Halal standardima. Dobivanjem halal certifikata očekujemo veći broj dolazak kako domaćih tako i stranih gostiju, te puno bolje poslovne rezultate hotela Europe”, rekao je Bajrović, generalni direktor Europa dd.

“Halal turizam je jedna od najznačajnijih grana u našoj zemlji. Sve veći broj domaćih i stranih turista zahtijeva turističko-ugostiteljske usluge halal kvalitete. Drago nam je da jedan od najpoznatijih sarajevskih hotela uspješno implementirao zahtjeve Halal standarda i da u svojim gostima može ponuditi halal jela. U narednom periodu hotel Europe će proći i proces rangiranja u skladu sa zahtjevima halal CrescentRatinga tako da će i ostale usluge u hotelu biti prilagođene zahtjevima halala i dostupne halal turistama”,  rekao je direktor Agencije, Amir Sakić.