Hotel Ruža: Radovi kreću – izvođač nepoznat javnosti

Ovih dana, točnije jučer, trebao je biti potpisan ugovor između vlasnika hotela “Ruža” i generalnog izvođača radova. “Nazvali ste u pravo vrijeme. Upravo danas bi trebao biti potpisan ugovor s izvođačima radova, međutim, ne mogu vam otkriti tko je u pitanju dok se tinta na papiru ne osuši”, kazao je u jučerašnjem razgovoru za Dnevni list opunomoćenik projekta Enver Backović. Prema njegovim riječima, za svega 15 dana očekuje se ulazak na gradilište, a za 18 mjeseci Mostarci će ugledati kompletan hotel “Ruža”.

Podsjetimo, po posljednjim informacijama Backovića koje nam je dao u listopadu, izgradnja hotela “Ruža”, koji će pripadati jednom od najpoznatijih svjetskih hotelskih lanaca – Hiltonu, trebala je započeti još 1. studenoga prošle godine. Backović tvrdi da nikakvi problemi nisu kočili početak radova.

“Radovi nisu počeli jer se mora precizno i detaljno isplanirati i isprojektirati dio podzemne garaže koja je planirana na tri etaže. S inženjerskog i projektantskog aspekta, to nije nikakav problem, ali moramo biti sigurni da je projekt apsolutno čist da ne bi bilo problema u izradi”, kazao je Backović.

Iako problema nema, kako navodi Backović, određene korekcije u unutrašnjosti hotela trebaju biti izvršene kako bi sve bilo po standardima lanca Hilton.

“Ništa od ovog navedenog nije ni prepreka, ni problem, pogotovo kad imamo osiguran novac. Sve ide po planu, samo smo čekali da projekt bude do kraja čist”, kazao je Backović.