Hrvić sa Mahatirom: Premijer Malezije čestitao Dan nezavisnosti BiH

MALEZIJA, (Patria) – Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga danas je imao priliku upoznati se i razgovarati sa premijerom Malezije Muhamedom Mahatirom. Hrvić sa nekoliko bh. privrednika boravi u višednevnoj posjeti gdje su održali niz susreta sa malezijskim zvaničnicima.

– Danas 1. marta, na Dan nezavisnosti moje domovine Bosne i Hercegovine imao sam čast upoznati se i razgovarati sa gospodinom Muhamedom Mahatirom, velikim prijateljem naše Bosne, premijerom Malezije i jednim od najvećih državnika našeg doba. Premijer Mahatir čestitavši nam Dan nezavisnosti, poručio je svim građanima Bosne i Hercegovine da su Malezijci uz nas i da Bosni i Hercegovini žele prosperitet i uspjeh – kazao je Hrvić za agenciju Patria.

Istakao je da je razgovarano o privrednoj saradnji, kao i o izvozu halal hrane u Maleziju.

Premijer Mahatir će ostati upamćen po tome što je u mandatu od 1981. do 2003. godine Malezije doživjela nezapamćen ekonomski razvoj, postavši jedan od “azijskih tigrova”, sa iskorinjenjenim siromaštvom i jednom novom više-etničkom srednjom klasom. Mahatir je 2018. godine ponovo izabran za premijera Malezije u 92. godini života.

Privrednici iz BiH održali niz sastanaka sa malezijskim zvaničnicima