Kupuj 387 u posjeti trgovini zadruge Tarevci

ADSC_92681Opštu poljoprivrednu zadrugu Tarevci su formirali povratnici u opštine Modriča i Vukosavlje sa ciljem da se njenim razvojem stvori institucionalna podrška poljoprivrednim povratničkim domaćinstvima kako bi obnovili svoja poljoprivredna gazdinstva (obnova i izgradnja gospodarskih objekata, nabavka polj.mehanizacije, nabavci muznih i tovnih grla stoke, edukacija poljoprivrednih proizvođača,itd.).
Poljoprivrednici su skrenuli pažnju da time nije riješeno pitanje ekonomske održivosti povratka njihovih porodica jer zbog neuređenih odnosa u agrarnom sektoru, nedostatka organizovanog preuzimanja i otkupa nemaju kome plasirati svoju proizvodnju.
10955656_10204766391737715_1023607129_nZbog toga je odlučeno da se upravljanje Zadrugom profesionalizuje i time riješi i problem plasmana svega što proizvedu naši poljoprivredni proizvođači. Postavljen je profesionalni direktor Zadruge, angažovani najistaknutiji stručnjakci sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Sarajevo i Poljoprivrednog fakulteta Banja Luka.

Mi smo se odlučili na kratku posjetu trgovini a koja se nalazi u sklopu Bosanske tržnice na Dobrinji. Bili smo i više nego zadovoljni gostoprimstvom i izdvojenim vremenom od strane Amele Musa, koja nam je u kratkim crtama pojasnila rad ove zadruge te pokazala neke od proizvoda.

suhasljiva-bez-kostice-500g387 tim je kupio teglicu pekmeza od jabuke samonikle, jer smo se željeli uvjeriti u kvalitet koji je fantastičan. Pekmez je odlične kvalitete te je bez šećera što je pogodno za naše građane koji imaju problema sa dijabetesom.

Moramo napomenuti da ova kompanija ima aktivan izvoz suhe šljive u europi te da u skorije vrijeme namjeravaju početi izvoz i u druge zemlje u svijetu.

Kupuj 387 čestita na još jednoj uspješnoj BiH kompaniji, a mi ćemo kao tim pratiti i češto objavljivati novosti o našim kompanijama.

Do tada vam preporučujemo da posjetite Bosansku tržnicu i uvjerite se u kvalitet koji nudi zadruga Tarevci.