Mljekara Inmer iz Gradačca među 100 najvećih izvoznika iz BiH za prošlu godinu!

Inmer iz Gradačca na listi 100 najvećih izvoznika iz BiH. Inmer je jedina firma iz mliječne industrije koja se nalazi na listi 100 najvećih izvoznika iz BiH.

Prema objavi poslovnih novina, mljekara Inmer iz Gradačca koja posluje u sastavu kompanije Lactalis BH, nalazi se na listi 100 najvećih preduzeća po ostvarnom izvozu u 2015. godini.

Jedina je kompanija u BiH koja se nalazi na ovoj listi, a posluje u mliječnom sektoru.

0daa50cd4b0082d0709880f335dbb49b

Izvoz u 2015. godini usko je vezan za uspješno poslovanje Inmera u protekloj godini, u kojoj je ostvaren i porast proizvodnje za oko 10%.

Trend uspješnog izvoza nastavio se i u ovoj godini te se tako se iz naše zemlje na tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije, svakodnevno izvozi više od 60 kvalitetnih, svježih i zdravih mliječnih proizvoda proizvedenih u Inmeru, brendova Dukat, Domaće blago i Dar prirode.

Proizvodi brenda Dukat najviše su zastupljeni u ukupnom izvozu, naglašavaju iz kompanije Lactalis BH, dodajći da su izuzetno sretni što su dugotrajnim ulaganjem u kvalitet, kako sirovina koje koriste, tako i same tehnologije proizvodnje, uspjeli kreirati interes i na stranim tržištima za bosanskohercegovačkim domaćim mlijekom i mliječnim proizvodima.

Preuzeto sa: Fokus.ba