Novi domaći lanac trgovina “Bazar” otvorio prvi supermarket u Sarajevu

Bazar Sarajevo

U Sarajevu otvoren prvi supermarket pod brandom “Bazar”

??????????????
Bazar Sarajevo

Sarajevo,15. april 2016. – Danas je na Dolac Malti u Sarajevu (ulica Paromlinska 56) otvoren prvi supermarket pod brandom „Baza”. Riječ je o novom domaćem lancu trgovina „Bazar“ koji će svim domaćim proizvođačima pružiti jedinstvenu priliku da svoje proizvode plasiraju na prodajne police bez ograničenja i dodatnih troškova.

Ovaj projekat AS GROUP najavljen je krajem 2014. godine. Nakon provedenih priprema, s ponosom možemo reći da su okončane sve radnje za pokretanje prvog domaćeg supermarketa pod brandom “Bazar” u Sarajevu. Naš krajnji cilj je pokretanje domaćeg maloprodajnog lanca “Bazar”, u kojem će svoje mjesto moći pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi, bez ograničenja i bez dodatnih plaćanja posebnih pozicija, i bez problema sa kojima se domaći proizvođači susreću već duže vrijeme na domaćem tržištu. Borba za policu u “Bazaru” će se svesti na kvalitet branda i njegovu vrijednost na tržištu. Smatramo da ćemo na taj način pomoći prije svega cijeloj domaćoj proizvodnji, te očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta.

Supermarket „Bazar“ na Dolac Malti raspolaže širokim asortimanom roba, prvenstveno kvalitetnih domaćih brendova, uz povoljne cijene, ljubazno osoblje, stalne akcije i promocije, te neograničeno besplatan parking. Planirano je da se svi maloprodajni objekti Klas d.d. Sarajevo, a njih je oko 50, rebrendiraju u „Bazar”.

Bazar će dati šansu i malim lokalnim proizvođačima da bez posrednika, uz našu pomoć, i bez dodatnih troškova, pronađu svoje “mjesto pod suncem”, kako bi imali mogućnost plasirati svoje kvalitetne proizvode po fer cijeni. Po tome smo definitivno drugačiji od ostalih, i ja vjerujem da će i potrošači pozitivno reagovati. Bosanci i Hercegovci su pokazali da žele kupovati svoje, domaće i kvalitetne proizvode, i AS GROUP im u toj namjeri sa “Bazarom” želi olakšati.

AS GROUP

Bazar – Za najbolji Pazar!