O nama

Logo Kupuj387Većina ljudi zna, da je 387 pozivni broj za Bosni i Hercegovinu, još od (sada) davne 1993. godine.  Šta  znači broj, kada se nalazi ispod crtica koje ima  svaki proizvod,  je mnogima nepoznanica. Takozvani bar kod, broj ispod kod proizvoda  nosi sa sobom podatke o proizvođaču i porijeklu robe. Brojčani kod,  koji počinje brojevima  387, obilježava   proizvode iz domaće proizvodnje.  Entuzijasti i patriote okupljeni  unutar udruženja Kupuj 387, to odlično znaju. S najvećim žarom propagiraju kupovinu domaćih proizvoda i korištenje usluga domaćih proizvođača Šta je domaći proizvod? Ekonomisti daju jednostavnu definiciju domaćeg proizvoda. Za domaći proizvod se smatra roba proizvedena u Bosni i Hercegovini, u čijoj proizvodnji je upotrebljeno bar 50% sirovina proizvedenih u BiH. Na primjer: ako se za domaći proizvod plati 100 KM, čak 95 KM ostaje u zemlji. Ekonomisti svakodnevno ukazuju na važnost kupovine domaćih proizvoda i usluga. U medijima, kao primjer koristnosti kupovine domaćeg artikla, navodi se sljedeće: svakodnevna kupovina u vrijednosti 10 KM, koji jedan čovjek ili porodica plaća za domaće proizvode, pomaže stvaranju ili održavanju nekog radnog mjesta. Dakle, kupujmo domaće.

Šta je Kupuj 387?

Kupuj 387 je naziv jednog pokreta, koji je počeo iz ličnog nezadovoljstva do sada učinjenim, te željom za poboljšanjem proizvodnje BiH proizvoda. Kupovinom 387 proizvoda, znači da spašavate radna mjesta, znači da radniku, dajete platu, a samim tim obrazujete njegovu porodicu, što je opet posebna prednost za budućnost naše zemlje. Za naš početak zaslužan je Elmir Kobilica, idejni tvorac Brenda Kupujmo 387. Kao i mnoge građane BiH, i njega je uznemiravala sve veća pojava stranih proizvoda, posebno onih koje bismo mi mogli proizvoditi veoma lahko, ali umjesto toga mi to uvozimo. Najbolji su primjeri uvoz vode, šlatkiša,voća, mesa I drugih stvari koje mi imamo doista dovoljno ali jednostavno ne koristimo ono čime smo bogati. Elmir je okupio malu ekipu koja je iz temelja izgradila ovaj brand, a sada smo I pokretanjem web stranice ovoj kampanji I ovom brendu dali puno veći značaj. Pored ideje i ciljeva na osvještavanju mladih, karakudruženje je i humanitarnog tera. Propagiramo humanitarna udruženja, njihov rad i humanitarne akcije. Pored toga smo I izvrstan informator o manje poznatim sajmovima, domaćim farmama i firmama, o poznatim i manje poznatim domaćim proizvodima. „U zadnje vrijeme, domaći proizvodi su postala prava atrakcija,  prepoznatljivi su na policama, s toga je dobar domaći proizvod potrebno ponuditi na tržištu, a isto tako treba omogućiti svima pristup domaćoj kvaliteti, jer ona zaista postoji.

Logo Kupuj387

 Ko smo mi?

Kao što smo naglasili mi smo malena organizacija, okupljena oko jednog cilja a to je promocija I poboljšanje kupovine 387 proizvoda. Mi smo studenti, učenici I radnici koji za svoj rad na našu radost ne uzimaju nikakvu zaradu, te sve ovo radimo samo iz jednog cilja, a to je imati bolje sutra u našoj divnoj zemlji. Iz samih temelja, napornim radom smo gradili prvo facebook grupu, a prije par dana zvanično smo u rad pustili I našu web stranicu www.kupuj387.ba na kojoj ćemo predstavljati nove proizvode, firme I ličnosti zaslužne za unaprijeđenje određenih ekonomskih sektora.