Od danas Interex i zvanično u vlasništvu Binga iz Tuzle

Kompanija Bingo iz Tuzle od danas je zvanično preuzela 24 poslovna objekta Interexa zajedno sa 709 uposlenika.

U proteklom periodu kompanija Bingo d.o.o. Tuzla i član grupacije Intermarche Francuska, Društvo CDEB Interex, vršili su pregovore o kupoprodaji francuskog retaila. Pregovori su okončani, a danas je i potpisan Ugovor o kupoprodaji.

“Danas smo potpisali akviziciju za Interex. Kompanija je u nama prepoznala strateškog partnera i mi ćemo nastaviti njihov posao koji rade već 14 godina. Dobrodošlicu želim svim radnicima Interexa koji će doći u našu grupaciju. Ovo je veliko zadovoljstvo i za naše domaće proizvođače koji imaju podršku u Bingu te koji će imati bolju poziciju i bolju prodaju svojih proizvoda”, kazao je vlasnik Bingo kompanije Senad Džambić.

Poručio je da svi u BiH moraju vjerovati domaćim privrednicima i dati im veću podršku.

Moram istaknuti uime svih uposlenika Interexa da sam vrlo zadovoljan što će se, prudruživši se Bingu, prudružiti jednoj grupaciji koja ima veoma veliki uspjeh u BiH, a pored toga ima i velike ambicije”, istakao je Pierre-Yves Conan, predstavnik grupacije Intermarche Francuska.

Bingo je postojeći klijenti Evropske banke za obnovu i razvoj čija je dugogodišnja saradnja uspostavljena 2010. godine kada je Evropska banka odobrila tri kredita za širenje maloprodajne mreže i poboljšanje energetske efikasnosti u maloprodajnim objektima.

Bingo je segment poboljšanja energetske efikasnosti uskladio sa standardima EU, ali i drugim segmentima poslovanja. Bingo stremi da postigne stroge standarde i dobru praksu poslovanja u EU. Mi ćemo nastaviti da pružamo podršku daljem razvoju firme”, poručio je predstavnik EBRD Rijad Hasić.