Općina Konjic razvija privredno okruženje za domaće i strane investitore

Rukovodstvo Općine Konjic u cilju privlačenja domaćih i stranih investitora teži ka povoljnom poslovnom okruženju. U cilju ostvarivanja zadatih obaveza načelnik Općine Konjic Emir Bubalo za eKapija.ba kaže kako su potpisali Business Friendly Certification South East Europe (BFC SEE) program za unaprjeđenje privrednog ambijenta u lokalnim upravama.

Na ovaj način ističe prilagodit će općinsku administraciju da što brže odgovori na zahtjeve investitora, naročito kod izdavanja građevinskih dozvola. Također, trebalo online slots bi se raditi i na olakšanju proizvodnog sektora od komunalnih usluga.

Veliku važnost za općinu predstavljaju domaće investicije, iako su naglašava Bubalo od velike važnosti i strane jer donose nove tehnologije, nova znanja i promjenu mentalnog sklopa.

Jedna od najperskepktivnijih privrednih grana općine je metaloprerađivačka industrija. Među firmama prednjači Igman koji radi punim kapacitetom i iz kojeg je kaže Bubalo izraslo deset metaloprerađivačkih preduzeća koji se bave raznim vrstama prerade metala, među kojima je i konjički SurTec- Eurosjaj, Tvornica vijaka…

“Osim metaloprerade općina ima jaku drvnu industriju. Naša kompanija “Rukotvorine” je u rangu svjetskog namještaja i već imaju četiri nagrade za dizajn”, kaže Bubalo, naglašajući kako u Konjicu postoje dobri inženjeri i majstori što je preduslov za razvoj navedenih branši.