Predstavljamo Vam Gizmo d.o.o, domaću firmu za proizvodnju tonera

Predstavljanje firme Gizmo d.o.o.

Firma Gizmo d.o.o. je osnovana 1995. godine, a reproizvodnjom/recikliranjem toner ketridža za laserske i ink-jet štampače, faks i foto-kopirne uređaje se bavi od 2003. godine.

Jedina smo registrovana firma za proizvodnju tonera i ketridža na području Tuzlanskog kantona.

Koristimo isključivo najmoderniju tehnologiju i opremu kao i najkvalitetniji repromatrijal za koji posjedujemo ISO 9001 i 14001 certifikat što je, zajedno sa visokoobrazovanim kadrom i stalnom provjerom kvalitete proizvoda i usluga, garancija kvaliteta ispisa s našim obnovljenim ili zamjenskim patronama.

baner-reikiranje-gizmo

Trenutno nudimo visokokvalitetne alternative za proizvode vodećih proizvođača štampača po niskim cijenama a u asortimanu imamo preko 300 različitih tonera.

„Domaća proizvodnja podstiče razvoj zemlje.“ Iako su mnogi ljudi svjesni prednosti kupovine domaćih proizvoda, te pogodnosti koje možemo imati za cijelu zemlju, neki se i dalje odlučuju za kupovinu inostranih proizvoda.

Jako bitna ekološka činjenica:

Godišnje se u svijetu proizvede i proda preko 1,2 milijarde tonera, od čega 80% tih tonera završi na deponijama smeća a jednom toneru je potrebno preko 500 godina da se razgradi u prirodi. U samo 100.000 toner ketridža nalazi se 9.599 kg aluminijuma i preko 40 tona plastike.

Domaće tržište toner ketridža:

Na tržištu je zastupljena raznovrsna ponuda „punjenih tonera“, još više šarolika ponuda zamjenskih (uvoznih kopija) tonera. Mi na tržištu nudimo reciklirane/reproizvedene tonere.

Kakva je razlika?

Punjeni toneri su toner ketridži niskog kvaliteta koji su samo dopunjeni prahom i vraćeni na tržište, te se često nude po vrlo niskim cijenama.
Zamka tako niske cijene je loš otisak štampe, manji broj kopija nego što je obećan i najgore – kvar štampača. Zamjenski toner ketridži su potpuno, kompletno kopirani originalni toneri sa veoma niskom kvalitetom i to 50% slabijeg kapaciteta od onoga navedenog i originalnog toner ketridža. Ali takvi toneri se uvoze iz inostra stva (KINA) i distribuira na naše tržište po nerealno niskim cijenama. Takvi toneri se ne mogu reciklirati nego ih vi posle kao krajnji korisnici morate negdje odlagati i skladištiti po novom zakonu o ekologiji jer je to opasni otpad koji spada u grupu opasnih, teško razgradivih otpada i svako nesavjesno rukovanje istim podleže sankcijama.

RECIKLIRANI ili reproizvedeni toneri su toner ketridži u potpunosti obnovljeni tako što su potpuno očišćene od starog zaostalog i neupotrebljivog toner praha u njima. Zamijenjeni su svi vitalni dijelovi koji utiču na ispravan i kvalitetan rad toner kasete sa potpuno novim dijelovima. LETAK-4-1 (1)

Svaki toner ketridž koji izađe iz naše proizvodnje je TESTIRAN i na njega dobijate garanciju kao kod orginalnog tonera. A komletan otpadni prah i dijelovi koji su zamijenjeni se skupljaju i odvoze do ovlaštenih operatera za zrbinjavanje opasnog i ambalažnog otpada, te time pomažemo i doprinosimo očuvanju okoline.

Mi nudimo više od samog proizvoda „Gizmo tonera“, svakom našem kupcu nudimo i mnogo usluga i servisa besplatno. Imamo jaku postprodajnu uslugu, besplatan servis monochrome i color uređaja, usluge RentaPrint/iznajmljivanja štampača i kopir aparata, besplatnu dostavu, „potvrdu o izuzimanju i zbrinjavanju praznih toner ketridža“, radimo nabavku kompletne biro opreme, usluge štampe svih vrsta materijala, i ostalo.

Za kraj da napomenem jednu bitnu činjenicu, a to je:

Prema zakonu o ambalažnom otpadu i pravilniku „O kategorijama otpada sa listama“ Federalnog Ministarstva prostornog uređenja i okoliša, objavljenog u „Službenim novinama Federacije BiH broj 33/03“ otpadni štamparski toner pod brojem 08 03 17* je svrstan kao otpad koji sadrži opasne materije i time sve nadležne institucije proizvođači i potrošači su obavezni da klasificiraju ovaj otpad i zbrinjavaju ga na ekološki način.

Našim klijentima/kupcima nudimo uslugu zbrinjavanja praznih toner ketridža i starih uređaja, i nakon izuzimanja istih izdajemo potvrdu da su isti otpad zbrinuli na adekvatan način te su tako naši klijenti odgovorno postupili pred zakonom, a mi taj otpad dalje odlažemo adekvatnim operaterima za zbrinjavanje različitih vrsta otpada.