Prvi domaći Ayran je novi proizvod Milkosa

Radi se o osvježavajućem napitku, Ayranu koji ima izuzetno pozitivan uticaj na gastrointestinalni trakt i što je najvažnije ima izuzetno osvježavajući efekat u svako doba dana i godišnjeg vremena, a naročito u ljetnom periodu.

Ayran je osvježavajući napitak kojeg čini jogurt, voda i so. Ima dugu historiju, staru preko 2000 godina i vodi porijeklo iz Centralne Azije. Prijatne je arome i veoma efikasno ublažava žeđ u vrućim ljetnim danima što je jedna od njegovih najvažnijih osobina. Konzumiranje slanog Ayrana je jedan od brzih načina unosa soli tokom ljetnih mjeseci kada organizam brže dehidrira i gubi sol, što može biti opasno po zdravlje. Dodatni benefiti konzumiranja ovog napitka su i svi oni koje nam pruža jogurt, dakle visok udio proteina i kalcijuma koji imaju veoma povoljan učinak na gastrointestinalni trakt i pravilan rad sistema za varenje.

U susret nadolazećim, ljetnim i toplim danima Milkos je odlučio da svojim kupcima sada ponudi ovaj visokokvalitetni proizvod koji je jako pitak i za svakodnevnu je upotrebu. Napitak za sve uzraste. Sadrži proteine, mliječnu mast i soli koje ga čine hranjivom i okrepljujućom namirnicom.

Slogan glasi “Kad si žedan, uzmi Milkos Ayran”. Namjera Milkosa je propagirati visokokvalitetne mliječne proizvode i uvesti u ponudu proizvod koji ima dokazano povoljan uticaj na zdravlje čovjeka. Također je važno istaknuti prednost uzimanja ovog proizvoda u odnosu na druge proizvode u cilju gašenja žeđi i nadoknađivanja gubitka minerala prilikom pojačanog znojenja, a naročito kada se radi o mlađoj populaciji i sportistima.