Sarajevo, 1. mart 2017. – Sarajevska prehrambena industrija Sprind donirala je danas hljeb korisnicima Narodnih kuhinja u Sarajevu, Visokom i Zenici.
– Na ovaj način, donacijom za socijalno najugroženije, nastavljamo pomagati sa nadom da će u budućnosti biti sve manje korisnika kojima će biti potrebna pomoć narodnih kuhinja. Jedan od načina za razvoj domaće proizvodnje je jačanje ekonomskog patriotizma, kako bismo bili u stanju svi zajedno doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i jačanju standarda građana, navode u kompaniji Sprind.
Sprind d.d. Sarajevo spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Kompanija raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 150 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od 2014. godine Sprind d.d. Sarajevo posluje u okviru AS GROUP.