Turistička ponuda Hercegovine na međunarodnom sajmu turizma ITB Berlin

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu, Njemačka, u periodu od 04. do 08. ožujka 2015, 10,096 izlagača iz 186 zemalja predstavlja i nudi posjetiteljima reprezentativnu paletu usluga i ponuda u turizmu. Više od dvije trećine izlagača koji predstavljaju proizvode i usluge u 26 hala sajamskog prostora dolaze iz inozemstva.

Turistički klaster Hercegovina, koji trenutno okuplja 25 predstavnika iz sektora turizma ima priliku po prvi put predstaviti turističku ponudu regije Hercegovina i ljepote Bosne i Hercegovine na sajmu ITB Berlin.

Kroz pregršt kontrasta koje Hercegovina nudi, posjetiteljima se predstavljaju turistički paketi: degustacija vina u vinogradima, doživljaj relaksirajućeg morskog ugođaja Neuma, ali i paketi duhovnih obnova. Također u ponudi je i “outdoor” Hercegovina kroz turističke pakete raftinga, brdskog biciklizma i planinarenja.

Prva tri dana sajma su predviđena za business to business (B2B) susrete, dok su posljednja dva dana sajma otvoreni i za posjetitelje.

Turističku ponudu regije predstavlja Turistički klaster Hercegovina uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA) te uz tehničku potporu Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH.