U Bosanskoj tržnici svečano otvoren “Klasov” supermarket

U „Bosanskoj tržnici“ na Dobrinji danas je u prisustvu brojnih građana i gostiju, svečano otvoren novi Klasov supermarket u Općini Novi Grad, na čijim policama se nalazi veliki asortiman proizvoda, među kojima 70 posto domaćih.
DSC_3651
Novi maloprodajni objekat kompanije Klas d.d. Sarajevo presijecanjem vrpce otvorili su Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i Rusmir Hrvić, direktor Klasa.

Otvaranjem supermarketa naši građani sada imaju mogućnost da, pored domaćih proizvoda koje nude poljoprivredne zadruge smještene u “Bosanskoj tržnici” na jednom mjestu kupe i sve ostalo što im je svakodnevno potrebno.
DSC_3637
„Općina Novi Grad Sarajevo je 1. oktobra ove godine otvorila „Bosansku tržnicu“, a za saradnju sa kompanijom „Klas“ smo se odlučili iz razloga što oni imaju istu viziju i strategiju da prije svega razvijamo domaću proizvodnju. Ovo je, vjerovatno, jedina prodavnica u Sarajevu u kojoj je 70 posto domaćih proizvoda. Imamo veliki broj nezaposlenih, ali imamo i običaj da se puno žalimo, a ovo je konkretan način kako da pomognemo našoj državi“, rekao je načelnik Efendić.

Naglasio je da je dobro da znamo svakog momenta, da kada kupimo neki proizvod stranog proizvođača, u tom slučaju dajemo novac nekom u drugoj državi, a da kupovinom bosanskih prizvoda onda naš novac ide nekome ko je zaposlen u našoj državi.
DSC_3639(1)
„Mislim da ne možemo uraditi ništa bolje za sebe i svoju državu, nego da svi zajedno, kako kaže i slogan „Klasa“ – kupujemo domaće – gradimo Bosnu i Hercegovinu. Ljudi iz „Klasa“ se trude i siguran sam da u tome i uspijevaju, da sve što nude bude kvalitetno. Na njihovim policama prioritet imaju svi proizvođači iz BiH, pa onda ostali. Bilo bi lijepo kada bi tako bilo i kod naših građana“, istakao je Efendić.

Direktor Klasa Rusmir Hrvić izrazio je zahvalnost Općini Novi Grad Sarajevo na vrlo dobroj saradnji, koju u ova kompanija u budućnosti planira proširiti.
DSC_3644
„Ponosan sam na ovaj projekat i na to da u našem objektu imamo oko 70 posto domaćih proizvoda. Naša ideja Kupujmo domaće – gradimo BiH je došla iz našeg srca i sigurni smo da ona može uspjeti, a mi ćemo je i dalje razvijati i graditi. Pozivam medije da nam pomognu u toj ideji, i građane BiH da prepoznaju ovaj naš projekat i da zajedno uspijemo u tom projektu“, rekao je Hrvić.

Povodom svečanog otvaranja ovog objekta Klas je za građane priredio degustaciju i poklone, a služena je i kafa iz Vispakove velike džezve.