Uspješna saradnja Ekonomskog fakulteta i Klasa

??????????????

Pobjednici „Klas Case Challenge“ posjetili Klas

??????????????

Elma Mešić, Adna Osmanović, Elma Šalo i Anel Imamović, postdiplomci Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, posjetili su danas prehrambenu industriju Klas d.d. Sarajevo i obišli sve proizvodne pogone. Studente, u pratnji profesorice doc.dr. Maje Arslanagić-Kalajdžić, primio je izvršni direktor Klasa Adnan Hodžić. Hodžić je predstavio studentima organizaciju Klasa sa naglaskom na procese prodaje, distribucije i komuniciranja kroz prizmu marketinga.

„Nama je pripala čast da provedemo jedan dan u ovoj velikoj prehrambenoj kompaniji, jer smo bili pobjednički tim „Klas Case Challenge“ koji je organiziran na našem fakultetu. Na takmičenju je učestvovalo 20 studenata prve godine Master studija EFSA, smjer Marketing, a u okviru predmeta Upravljanje proizvodima i uslugama. Mi smo obradili temu „Pakovanje Klasovog Polubijelog hljeba“, analizirali trendove i predložili rješenja za dizajn i ambalažu“, objasnili su postdiplomci.

„Klas Case Challenge“ organiziran je kao dio aktivnosti koje se provode u okviru Memoranduma o saradnji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i kompanije Klas.

Studentima su uručeni certifikati za osvojeno prvo mjesto, kao i simbolične dnevnice za dan koji su proveli u Klasu.