Vitaminka A.D. Banja Luka

  Kompanija „Vitaminka“ a.d. Banja Luka se bavi već 70 godina otkupom i preradom voća i povrća i proizvodnjom prerađevina koje su poznate i daleko van granica naše zemlje. Prije više od sedam decenija, u obnovi koja je uzela maha nakon završetka drugog svjetskog rata, osnovana je i započela sa radom banjalučka „VITAMINKA“. Na stotine porodica je našlo zaposlenje i osiguralo egzistenciju, zahvaljujući organizovanom uzgoju voća i povrća, ali i radu na proizvodnim linijama.

  Vitaminka je od male radionice, koja je počela sa radom 1947. godine, postala najpoznatije poduzeće za preradu voća i povrća ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regiji. U godinama koje slijede nakon osnivanja nižu se brojna priznanja na domaćim i stranim sajmovima, a ime Vitaminka postaje sinonim za kvalitetu i prepoznatljiv ukus proizvoda.

  Kombinacija starih recepata i modernih proizvodnih procesa je upravo ono što Vitaminku izdvaja od konkurencije. Vitaminka godišnje otkupljuje na desetine hiljada tona najkvalitetnijeg voća i povrća, od kojih nastaju ukusne marmelade, džemovi, pekmez, voćni sokovi, nektari, voćni sirupi i pasterizirani proizvodi od povrća.

  Bogat asortiman proizvoda je svoj plasman osim u BiH pronašao i na tržištima EU, Švicarske, Crne Gore, SAD-a i Australije. Poduzeće zapošljava 200 stalnih radnika, a u sezoni koja traje od lipnja do studenog i dodatnih 300 d0 500 radnika.

  Adresa: Braće Pišteljića 22, 78 000 Banja Luka

  Broj telefona: +387 51 921 584

  Email: vitaminka@vitaminka-kreis.com

  Web stranica: Vitaminka