Zajedničko saopštenje za javnost kompanija Microsoft, AS GROUP i BBS

Semir Sejdinović direktor finansija AS GROUP: «Uvođenje poslovne aplikacije Microsoft Dynamics NAV pokazao se  kao odličan strateški potez»

 

«Microsoft Dynamics NAV je uspješno pratio naš razvojni plan i pomogao nam da na pravi način razvijemo naše brendove Zlatna džezva, Master, Kent, Zlatni puder, Bosanski lokum i druge te zauzmemo željeni udio na tržištu i unaprijedimo našu konkurentnost.»

Sarajevo, 11. mart 2015. –  AS GROUP, jedna od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija, se prije tri godine odlučila na zamjenu svog internog poslovnog rješenja i napravila je strateški korak ka uvođenju Microsoft Dynamics NAV – Microsoft poslovne aplikacije, koja spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda.  Samo ime govori da je osnovna zadaća aplikacije da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima koji se u određenom poslovnom subjektu mogu susresti.

Ugovor s domaćom IT kompanijom BBS d.o.o. iz Sarajeva o projektu implementacije Microsoft Dynamics NAV, brand-name rješenja za upravljanje preduzećem, je sklopljen u momentu kada je AS GROUP zapošljavala 900 uposlenih, a implementacija ovog softverskog rješenja za upravljanje preduzećima je morala pratiti desetogodišnji plan razvoja ove kompanije.

Tri godine nakon uvođenja, Semir Sejdinović, menadžer za finansije i računovodstvo AS GROUP, u prvoj poslovnoj studiji iz BiH objavljenoj na globalnom Microsoft web site-u,  istakao je kako je uvođenje poslovne aplikacije, koja spada u kategoriju rješenja za upravljanje preduzećima ERP, ocijenjena unutar kompanije kao odličan strateški potez sa dugoročnim rezultatima za poslovanje cijele Grupacije. «Možemo sa sigurnošću reći da je odabir Microsoft-a i BBS d.o.o. kao partnera za implementaciju bila više nego ispravna poslovna odluka.  Microsoft Dynamics NAV je uspješno pratio naš razvojni plan i pomogao nam da na pravi način razvijemo naše brendove Zlatna džezva, Master, Kent, Zlatni puder, Bosanski lokum i druge te zauzmemo željeni udio na tržištu i unaprijedimo našu konkurentnost,“ kazao je Sejdinović i dodao da su uz pomoć Microsoft Dynamics NAV uspješno odgovorili na sve promjene i zahtjeve tržišta na veoma brz i fleksibilan način.

AS GROUP posluje u okviru tri divizije: trgovačka, prehrambena i tekstilna, u okviru kojih posluju prehrambeno – trgovačka kompanija AS d.o.o. Jelah, zatim prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d. iz Visokog, Oaza d.o.o. Tešanj, Sprind d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače – Tuzla, kao i tekstilne industrije Napredak d.d. Tešanj i Fortitudo d.o.o. Travnik, te kompanija za upravljanje nekretninama Vemal d.d. Tešanj. Grupacija zapošljava oko 2.800 radnika, sa tendencijom rasta u sve tri divizije.

Za kompaniju koja raste putem akvizicija ali bilježi i organski rast, Microsoft Dynamics NAV pruža neophodnu fleksibilnost i karakteristike koje su neophodne za integraciju novih kompanija u grupaciju.

Omar Krivošija, direktor Microsoft BIH je ovom prilikom izjavio:  „Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo tri godine nakon implementacije Microsoft Dynamics Nav u AS grupi  pratili njihov rast i razvoj, te vjerujem da je implementacija ovakvog poslovnog rješenja dala svoj doprinos razvoju AS grupe. Partnerstvo između AS grupe i BBS je još samo jedan dokaz kvaliteta bosanskohercegovačkih IT stručnjaka koji korištenjem savremenih rješenja pomažu svojim korisnicima da unaprijede poslovne procese i budu uspješniji u današnjem, izuzetno dinamičnom poslovnom okruženju. Poslovne aplikacije za ulogu imaju jednostavije i efikasnije upravljanje kompanijama, prepoznavanje trendova, pojednostavljenje odlučivanja i proaktivno reagiranje na sve tržišne promjene u cilju osiguravanja efikasnosti I konkurentnosti kompanije, a to je upravo ono što omogućava Microsoft Dynamic Nav.

Detalje o uspješnoj implementaciji ovog rješenja i rezultatima istog možete pročitati u studiji slučaja koja je objavljena na zvaničnoj stranici Microsoft korporacije https://customers.microsoft.com/Pages/CustomerStory.aspx?recid=17193