ZEMI TEŠANJ: PRIČA O USPJEHU, OD MALE ŠIVAONE, DO PREPOZNATLJIVOG BRENDA. PREPOZNATLJIVO RAZLIČITI

ZEMI TEŠANJ je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom, koja spada u renomirane proizvođače zaštitne opreme na radu u Bosni i Hercegovini. Nastala je kao plod znanja, truda, kvaliteta i uspjeha davne 2001. godine sa primarnom djelatnošću izrade radne odjeće i predmeta zaštite na radu. ZEMI sinergijom kvalitetne robe, cijenom i uslugom postao je prepoznatljiv kako na domaćem, a tako i na svjetskom tržištu. Postali su domaći brand koji ove godine obilježava 23 godine postojanja.

Izvršni direktor Jasmin Hotić potvrdio nam je da je prodaja na domaćem tržištu, kao i izvoz van Bosne i Hercegovine u prethodnoj godini dosegao povećanje od rekordnih 30% već sa krajem decembra 2023. Godine, čime su i sva očekivanja uveliko ostvarila. Očekivanja su da će se taj trend nastaviti i u 2024. godini jer ulažemo velike napore na otvaranja Europskog tržišta. Svojim kupcima dodatno nude mogućost da prilikom kupovine proizvoda vrše izbor materijala, boje i ostalih repromaterijala po vlastitoj želji. U sklopu proizvodnog pogona u Jelahu smo napravili savremeni maloprodajni i izložbeni prostor.

„Naš kvalitet prepoznali su veliki svjetski brandovi poput Sixtona, Ansella, UPower, VelilaGroup i Mukua, te smo postali njihovi eksluzivni zastupnici i disributeri proizvoda za cijelu Bosnu i Hercegovinu što predstavlja izuzetno veliko priznanje za cjelokupan tim naše firme, te nam je dalo motiv da idemo ka ostvarenju novih poslovnih ambicija“.
“Izradili smo novu modernu web stranicu, Instagram, Facebook profile na koji objavljujemo naš trud, rad i novitete. Također, u toku smo izrade Webshopa kako bi bili bliže našim postojećim i novim kupcima”. saopštio nam je Asim Hukić, direktor nabave i marketinga.

U skladu sa trendovima tržišta, te prateći tehnološka dostignuća ZEMI vam nudi kompletan paket usluga koji uključuje opremu za zaštitu na radu za radno osoblje, čime svojim kupcima pružaju siguran fokus na ostvarenju njihovih poslovnih ciljeva.
„U prethodnom periodu investirali smo u naše proizvodne kapacitete: Druga mašina za vez, najsavremeniji digitalni printer DTF, za preslikavanje film preslikača na odjeću, te obnovili vozni park. Godine predanog rada i borbe na tržištu bile su neophodne da bi se danas mogli pohvaliti najsavremenijom opremom za proizvodnju opreme za zaštitu na radu“ istakao je direktor kompanije, Ermin Ruštić.